Pikavipit ovat olleet kuuma puheenaihe kuluvan vuoden aikana. Eduskunnassa on valmisteltu lakialoitetta jopa pikavippien kieltämiseen kokonaan. Mediassa keskitytään vain niihin harvoihin ongelmatapauksiin, joita pikavipit aiheuttavat, mutta koskaan mediassa ei uutisoida pikavippien onnistuneista tarinoista. Ikävän mediakuvan saannin vuoksi moni ihminen pelkääkin pikavipin ottoa, vaikka rahalle olisi nopeasti tarvetta, mutta esimerkiksi palkkapäivään on vielä viikko aikaa. Näitä tilanteita voi tulla vastaan erimerkiksi auton rikkoontuessa, lapsen tai lemmikin sairastuessa, tai vaikka kodinkoneen hajotessa. Monet pikavippejä käyttäneet ihmiset ovat olleet erittäin tyytyväisiä palveluunsa ja ongelmatapauksia on vain murto-osa kaikista myönnetyistä pikavipeistä. Pikavipin on sanottu olevan lemmikin tai matkan pelastus, kun mistään muualta ei ole saatu nopeasti rahaa ilman vakuuksia. Rakkaan lemminkin sairastuminen on monelle kova pala ja eläinlääkärikuluja saattaa helposti kertyä tuhansia euroja, mikäli lemmikki vaatii erityistä hoitoa. Harvalla normaalissa työssäkäyvällä ihmisellä on säästössä suurempia määriä rahaa äkillisiin kustannuksiin, joten pikavippi voi hyvinkin olla lemmikin pelastus. Äkillisissä tilanteissa on siis erityisen tärkeää, että jostain voi saada nopeasti rahaa. Autonkin korjaukseen menee helposti tuhansia euroja, joten on hyvä voida saada jopa lainaa 2000 euroa. Suuren lainasumman ottaminen saattaa hirvittää, eteenkin kun mediassa puhutaan pikavippien koroista. Kuitenkin loppujen lopuksi pikavipille ei tule sen enempää takaisin maksettavaa tai korkoja, kuin normaalille luottokortin luotolle. Suurimmat lainat voi myös maksaa takaisin useammassa erässä ja useimmat pikavippejä myöntävät yritykset myöntävät jopa vipeille lisää maksuaikaa, kunhan siitä sovitaan ennen takaisinmaksun eräpäivää. Fiksusti ja harkitusti otettu pikavippi ei siis ole yhtään sen vaarallisempi, kuin minkä tahansa pankin laina tai luottokortin käyttö. Kunhan varmistat ennen pikalainan ottoa, että otat vipin luottavalta ja tunnetulta luotonantajalta.

Aiheeseen liittyviä artikkeleja

  • eurosetelit2 1Pikavippien nostaminen vähentynyt Vuoden 2014 loppupuolella nostettiin pikavippejä ja kulutusluottoja aiempaa vähemmän. Laskua toissa vuoden vastaavaan aikaan tuli jopa 29 prosenttia.
  • KansalainaKansalaina Kansalaina välittää pieniä lainoja. Luottoja voivat hakea 20 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset, ja maksuaikaa kaikille lainasummille myönnetään kolme kuukautta.
  • Vippiä ilman luottotietoja?Vippiä ilman luottotietoja? Vippipojat mainostaa olevansa ainoa Suomessa toimiva lainayhtiö, jolla asiakkaan luottohäiriömerkintä ei ole este luoton myöntämiselle.
  • easybills1 2Uusi palvelu mahdollistaa laskujen maksamisen erissä EasyBills mahdollistaa laskujen maksamisen erissä tai eräpäivän siirtämisen jopa 30 päivällä. Palvelu perii laskun hoitamisesta aiheutuneet kulut.
  • Pikavippifi 3OPR-Vakuus Oy vastaa kuluttajaviraston haasteeseen OPR-Vakuuden toimitusjohtaja Richard Roseniuksen mukaan yritys on menossa hyvillä mielin markkinaoikeuteen, jotta asialle saadaan puoleeton ratkaisu.
  • Idealaina 4Idealaina Idealaina on vippipalvelu, joka haluaa tuoda asiakkaidensa elämään enemmän mahdollisuuksia lainarahoituksen avulla. Sen omistaa yritys nimeltä Foc Capital Oy. Vippipalvelu tarjoaa […]
  • coins book 5Pikavippifirman toimitusjohtajalle syyte kiskonnasta Kolmea pikavippiyhtiötä johtanut mies on saanut syytteen kiskonnasta. Vippiyritysten pikavippien korot ja kulut olivat jopa 89 prosenttia lainasummasta.
  • Euroloan julkaisemassa virtuaalisen luottokortinEuroloan julkaisemassa virtuaalisen luottokortin Nykymuotoisille pikavipeille tulee loppu kesäkuussa, kun pienten luottojen korkokattosäännös astuu voimaan. Luottoyhtiö Euroloan aikoo täyttää pikavippien jättämää aukkoa tuomalla […]
  • MobiloanMobiloan Mobiloan on pikavippipalvelu, joka tarjoilee asiakkailleen pikalainaa 30 eurosta aina 480 euron summaan asti. Mobiloan on pikaisessa lainantarpeessa olevan asiakkaan vippipalvelu, josta […]
  • Tekstivippi 6Tekstivippi Tekstivippi on harvinaislaatuinen pikavippipalvelu. Se on nimittäin alansa ensimmäinen koko maailmassa. Tekstivipit ovat kooltaan 50, 100, 150, 200, 250, 300, 350, 400, 450 sekä 500 euroa. […]