Iäkkäät säästävät, nuoret tuhlaavat. Suomi Säästää 2014 -barometri kertoo, että iäkkäämmät suomalaiset sekä säästävät useammin että suunnittelevat talouttaan pidemmälle. Eniten suunnittelevat 60 vuotta täyttäneet miehet, sillä heistä 42 prosenttia tekee taloussuunnitelmia ainakin vuodeksi. Saman ikäluokan naisistakin yli kolmannes suunnittelee talouttaan yhtä pitkälle. Nuorten taloussuunnitelmat ovat lyhytkestoisempia. Alle 35-vuotiaista naisista 47 prosenttia ja miehistä 34 prosenttia tekee suunnitelmia korkeintaan kolmeksi kuukaudeksi, ja naisista 9 prosenttia ja miehistä 26 prosenttia pohtii rahankäyttöään yli vuoden aikataululla. Raha-asiat kiinnostavat miehiä useammin kuin naisia useimmissa ikäluokissa. Kuitenkin yli 50-vuotiaat naiset ovat samanikäisiä miehiä kiinnostuneempia taloudesta ja tuntevat talousasiat paremmin. Vaikka nuoret suunnittelevat talouttaan vähemmän, he ovat tulevaisuuden suhteen optimistisempia. Sekä 25 – 35 -vuotiaista miehistä että alle 25-vuotiaista naisista lähes puolet uskoo, että henkilökohtainen talous paranee. Yli 60-vuotiaista vain joka kymmenennellä on uskoa rahatilanteen kohentumiseen. Rahaa säästävät eniten yli 60-vuotiaat, joista yli 60 prosenttia jättää rahaa säästöön. Vähiten taas säästävät 25 – 35 -vuotiaat naiset, joista yli puolet kertoo käyttävänsä kaiken saamansa rahan. Barometriin vastanneet ilmoittivat säästämisen esteiksi muun muassa pienet tulot ja epävarman taloustilanteen. Säästöpankkiryhmän markkinointi- ja viestintäjohtaja arvioi, että eri sukupuolten ja ikäryhmien erot talousasioissa aiheutuvat myös elämäntilanteista. Suomi Säästää 2014 -barometrin löydät täältä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleja

  • EurolimiittiEurolimiitti Eurolimiitti myöntää lainaa nopeasti ja luotettavasti asiakkailleen. Lainatuote on aina 3000 euron luottotili, mutta lainaa on mahdollista nostaa vain haluttu määrä, pienin nostosumma on […]
  • Everyday sponsoroi Big BrotheriaEveryday sponsoroi Big Brotheria Opr-Vakuus Oy:n pyörittämä luottopalvelu Everyday.fi on yksi tämän vuoden Big Brotherin pääsponsoreista. Everyday tarjoaa luottokorttia kännykkään, minkä avulla asiakas voi nostaa […]
  • Pikavippifi 1OPR-Vakuus Oy vastaa kuluttajaviraston haasteeseen OPR-Vakuuden toimitusjohtaja Richard Roseniuksen mukaan yritys on menossa hyvillä mielin markkinaoikeuteen, jotta asialle saadaan puoleeton ratkaisu.
  • Ainalaina 2Ainalaina Ainalainan rahatarjonta ulottuu 100 eurosta aina niinkin suureen kuin 1000 euron pikalainaan saakka. Vippisummat ovat pyöreitä satalukuja. Rahatarjonta on porrastettu lainauskertojen […]
  • mikrovippi 3Mikrovippi Mikrovippi on 20–200 euron pikalainaa tarjoileva pikavippipalvelu. Palvelun tarjoaa Mikrovippi Oy. Mikrovipillä on tarjota monta mukavaa lainasummaa elämän erilaisiin menoeriin. Kun mielii […]
  • HS: Suuri osa pikavippiyrityksistä lopettanutHS: Suuri osa pikavippiyrityksistä lopettanut Kesäkuun alussa voimaan tullut kuluttajansuojalain muutos on karsinut pikavippifirmoja kovalla kädellä, kertoo Helsingin Sanomat.
  • Pienlainayhdistys kampanjoi pikavippien puolestaPienlainayhdistys kampanjoi pikavippien puolesta Suomen Pienlainayhdistys Ry kampanjoi pikalainojen puolesta uudella kampanjasivustollaan. Sivuilla kerrotaan kymmenen tosiasiaa pienlainoista.
  • Sosiaalinen luotto voi auttaa vähävaraisiaSosiaalinen luotto voi auttaa vähävaraisia Vähävarainen voi saada sosiaalisen luototuksen avulla erittäin edullista lainaa - jos onnistuu täyttämään tiukat kriteerit.
  • 24-vippi24-vippi 24-vippiä saat helposti tekstiviestillä. Vipin kustannukset ovat edulliset, ja lainavaihtoehtoja on paljon. Valitse omasi 20 - 600 euron vippivalikoimasta.
  • Vippi.fi järjestää kilpailun FacebookissaVippi.fi järjestää kilpailun Facebookissa Pikalainayritys Vippi.fi löytyy nyt myös Facebookista ja palvelu järjestää sen kunniaksi kilpailun. Arvonnassa voi voittaa 200 euron lahjakortin.