Instator on luonut järjestelmän, joka tutkii pikavippiyrityksen asiakkaiden tilitietoja. Analyysin perusteella voidaan laskea luottoluokitus lainapäätöstä varten.

Järjestelmää käytetään pikavippien lisäksi osamaksujen ja nettikauppojen yhteydessä. Instatorin perustajan Marcus Lindströmin mukaan päivittäin analysoidaan muutaman tuhannen suomalaisen pankkitilit. Järjestelmä kertoo maksavatko asiakkaat laskunsa ajallaan ja kertoo onko heillä säännöllisiä tuloja.

Linströmin mukaan pikavippipalveluiden asiakkaista 15 prosentilla ei ole lainkaan tuloja. Lindströmin toteaa, että pikavippipalvelut eivät halua antaa lainaa asiakkaille, jotka maksavat pikavipeillä vanhoja pikavippejään.

Linström kertoo yrityksen tekevän yhteistyötä Suomen tietosuojavaltuutetun kanssa, mutta Kauppalehden tietojen mukaan palvelulle ei ole annettu ennakkohyväksyntää. Tietosuojavaltuutetulla ei ole ennakkolupa- tai kieltotoimivaltaa, mistä Instatorin puolesta toimiva asianajotoimisto on tietosuojavaltuutetun mukaan tietoinen.

Järjestelmän kautta saa luottoluokituksen vain, jos kuluttaja päästää Instatorin järjestelmän tutkimaan tiliään antamalla nettipankkiavaimensa palvelulle.

Lähde: Kauppalehti

Aiheeseen liittyviä artikkeleja

  • free 1Mistä pikavippiä ilmaiseksi? Yhä useampi pikavippipalvelu myöntää nykyään jopa ilmaista lainaa. Parhaiden tarjousten etsiminen on kuitenkin työlästä, joten keräsimme lukijoillemme tiedot ilmaisia vippejä tarjoavista […]
  • Vaihtoehtoja pikavipeilleVaihtoehtoja pikavipeille Mitä tapahtuu jos pikavipit kielletään? Mitä vaihtoehtoja on hommata nopeasti pientä lisärahaa, kun palkka ei tunnu riittävän, tai opintotuki ei riitä uusiin oppikirjoihin?
  • KL: Pienlainayhdistys vastustaa pikavippien täyskieltoaKL: Pienlainayhdistys vastustaa pikavippien täyskieltoa Pienlainayhdistys ei näe pikavippejä yhteiskunnallisena ongelmana. Velkalinjapuhelimeen tulleista soitoista ainoastaan 7 prosenttia liittyi pikavippeihin.
  • TE: Vanhemmat huolissaan lastensa vipeistäTE: Vanhemmat huolissaan lastensa vipeistä Nuorten ottamat vipit ovat aiheuttaneet harmaita hiuksia monille vanhemmille, kun nuoret eivät itse pysty maksamaan vippejään ja vanhemmat joutuvat maksumiehiksi.
  • Kolme prosenttia suomalaisista helpottaisi talouttaan pikavipilläKolme prosenttia suomalaisista helpottaisi talouttaan pikavipillä Jos nykyinen elintaso olisi uhattuna, 3 prosenttia suomalaisista paikkaisi tilannetta pikavipillä, selviää Handelsbankenin kyselytutkimuksesta.
  • Mikä ihmeen tililuotto?Mikä ihmeen tililuotto? Moni vanha pikavippipalvelu tarjoaa asiakkailleen nyt tililuottoa, luottotiliä, joustoluottoa tai vastaavaa tuotetta. Mistä on kysymys? Ja miten tililuotto eroaa pikavipistä?
  • Onko pikavipille vaihtoehtoa?Onko pikavipille vaihtoehtoa? Pikalainojen kieltämistä aakialoitteen on tehnyt Kokoomuksen kansanedustaja Sampsa Kataja, joka on perustellut lakialoitetta muun muassa sillä, että vastaavan summan voi lainata […]
  • Pikavippipalvelu tarjoaa uudenlaista lainanvälitystäPikavippipalvelu tarjoaa uudenlaista lainanvälitystä Netti on täynnä erilaisia pikavippi- ja lainavertailuita. Näille yhteistä on monesti se, että sivustot ovat sekavia ja huonolaatuisia.
  • Ostohyvitystä lainoistaOstohyvitystä lainoista Pikavipeistä ja lainoista voi saada ostohyvitystä eli bonusta, joka maksetaan asiakkaan pankkitilille rahana. Bonus toimii samaan tapaan kuin kaikille tutut bonuskortit, mutta palveluun […]
  • Maksuhäiriömerkintöjä enemmän kuin 1990-luvun lamassaMaksuhäiriömerkintöjä enemmän kuin 1990-luvun lamassa Maksuhäiriömerkintöjen määrä on ohittanut 1990-luvun lamavuosien lukemat. 8,4 prosentilla suomalaisista on nyt tiedoissaan yksi tai useampi luottotietomerkintä.