Suomen Pienlainayhdistyksen toiminnanjohtaja Kari Kuusisto ihmettelee kokoomuksen kansanedustajan Sampsa Katajan pyrkimyksiä kieltää pikavipit täysin. Kuusisto ihmettelee Katajan kommentteja muun muassa pikavippiasian selvityksissä. Kuusiston tietoon ei ole tullut lainkaan selvityksiä sen jälkeen, kun laki luotonantajien rekisteröitymisestä laitettiin täytäntöön.

Kuusiston mukaan lakialoitteen pohjalta ei voi edetä, vaan asiasta on tehtävä kunnolliset taustaselvitykset ja tunnistettava säätelyn tarve.

Kuusisto ei näe pikavippejä yhteiskunnallisena ongelmana. Esimerkiksi velkaneuvontaa antavan Takuu-Säätiön Velkalinjapuhelimeen tulleista 4 400 soitosta ainoastaan 7 prosenttia liittyi pikavippeihin. Kuusiston mukaan pikavipit eivät ole velkaantumisen pääsyy.

Pikavippien lisäsäätelyä Kuusisto ei kuitenkaan pidä huonona asiana, sillä myös pikavippialan toimijat ovat itse ajaneet tiettyjä täsmennyksiä lainsäädäntöön. Kuusiston mukaan pikavippitoiminta tulisi rinnastaa pankkeihin, jolloin se olisi talletussuojaa lukuunottamatta saman lainsäädännön piirissä.

Lähde: Kauppalehti

Aiheeseen liittyviä artikkeleja