Pikavippejä sanotaan usein kalliiksi luotoksi. Osittain kallis maine voi olla peräisin vippien todellisista vuosikoroista, jotka tosiaan nousevat usein korkeiksi, jopa kymmeniin tuhansiin prosentteihin.

Vippien korkeat todelliset vuosikorot johtuvat siitä, että korkoja laskettaessa oletetaan, että laina otetaan vähintään vuodeksi. Jos pikavipin laina-aika on kaksi viikkoa, todellisen vuosikoron laskennassa siis oletetaan, että lainaa uusitaan samoilla ehdoilla vuoden ajan. Pikavippien laina-aikoja ei kuitenkaan lasketa vuosissa, vaan viikoissa tai kuukausissa.

Esimerkiksi 1000 prosentin todellinen vuosikorko ei siis tarkoita, että pikavipin ottaja joutuisi maksamaan korkoina 1000 prosenttia lainasummasta. Tavallisimmin pikavippien korkokulut ovat 20 – 30 prosenttia lainasummasta, joten satojen tai tuhansien prosenttien suuruiset todelliset vuosikorot eivät juuri kuvaa lainan hintaa.

Jokaisen pikavippiä harkitsevan kannattaa pohtia itse, onko 20 – 30 prosentin korkokulu liian kallis hinta pikalainasta. Pikavippi voi hyvinkin olla hintansa arvoinen, etenkin jos lainan tarve on kova ja akuutti. Pikavippien kalleudesta puhuttaessa unohdetaankin usein, minkälaiseen käyttöön vipit on tarkoitettu. Pikalainan etuja ovat sen nopeus ja hakemisen helppous – lainan voi saada tililleen muutamassa minuutissa, eikä konttorissa asiointia, jonottamista tai lainapapereiden allekirjoittamista tarvita.

Kannattaa myös muistaa, että lainaaja maksaa korkoina euroja, ei prosentteja. 200 euron tarvetta varten ei kannata ottaa 2000 euron lainaa, vaikka jälkimmäisen korkoprosentti olisikin pienempi. Euromääräinen korko tulisi 2000 euron lainassa joka tapauksessa kalliimmaksi kuin 200 euron lainassa.

Pikavippien hintaan vaikuttaa myös se, että luotontarjoajien on maksettava samat henkilötietojen ja luottotietojen tarkistamiseen ja henkilökunnan palkkaan kuluvat menot riippumatta siitä, onko lainasumma iso vai pieni. Siksi pienen lainan kustannukset ovat suhteessa hieman suuremmat kuin ison lainan.

Aiheeseen liittyviä artikkeleja

  • Taskuraha 1Taskuraha Taskurahan vipit eivät nimestään huolimatta ole pelkkiä pikkusummia. Lainarahaa riittää aina 1000 euroon asti. Pientä taskurahan tarvetta paikkaavat 50, 75, 100, 150, 200 ja 250 euron […]
  • easybills1 2Uusi palvelu mahdollistaa laskujen maksamisen erissä EasyBills mahdollistaa laskujen maksamisen erissä tai eräpäivän siirtämisen jopa 30 päivällä. Palvelu perii laskun hoitamisesta aiheutuneet kulut.
  • Vippi48Vippi48 Voit saada Vippi48-palvelusta pikavippi 50 - 1000 euroa. Ensilaina jopa 200 euroa. Voit hakea vippiä milloin vain joko nettihakemuksella tai tekstiviestillä.
  • vippiluotto 3Vippiluotto Kun rahaa tarvitaan useita satoja euroja, oikea osoite on pikavippipalvelu nimeltä Vippiluotto. Sieltä irtoaa 60 euroa pikkukäteisen tarpeeseen, mutta lainaa myönnetään aina 1000 euroon […]
  • Pikavipit vaihtuvat tililuotoiksiPikavipit vaihtuvat tililuotoiksi Pikavippien tulevaisuus näyttää olevan tililuotoissa. Euroloanin luottotili ja Laina.fi:n Käyttölaina ovat kumpikin jatkuvia tililuottoja, ja samankaltaisia palveluita tulee luultavasti […]
  • Ainalaina 4Ainalaina Ainalainan rahatarjonta ulottuu 100 eurosta aina niinkin suureen kuin 1000 euron pikalainaan saakka. Vippisummat ovat pyöreitä satalukuja. Rahatarjonta on porrastettu lainauskertojen […]
  • Pienlainayhdistys vastaa oikeusministeriön korkoehdotukseenPienlainayhdistys vastaa oikeusministeriön korkoehdotukseen Pienlainayhdistys esittää oikeusministeriön pikaluottotyöryhmälle, että pikaluotolle asetettaisiin kulukatto korkokaton sijaan.
  • Vippisaitti 5Vippisaitti Vippisaitin lainoilla rahatilanne piristyy kummasti. 14 vuorokaudeksi Vippisaitti lainaa 50, 100, 150, 200, 250 ja 300 euron pikavippejä. 30 vuorokauden ajaksi se antaa 400, 500, 600, 700, […]
  • Euroloan ja Laina.fi uudistivat pikavippipalveluitaanEuroloan ja Laina.fi uudistivat pikavippipalveluitaan Pikavippilainsäädännön muutos ajaa lainapalveluita uudistamaan tuotteitaan, mutta vasta muutama yhtiö on tuonut markkinoille uuden lain kanssa yhteensopivia lainoja.
  • Pikavipit lisäävät ylivelkaantuneiden velkojen lukumäärääPikavipit lisäävät ylivelkaantuneiden velkojen lukumäärää Velallisille saattaa kertyä useita kymmeniä päällekkäisiä lainoja, koska heillä on mahdollisuus saada velkaa velan päälle. Takuu-Säätiön mukaan päällekkäiset velat johtavat […]