Moni saa pikavipistä helpotusta tilapäisiin rahahuoliin ja pystyy sen avulla hoitamaan esimerkiksi puhelinlaskun ajallaan. Toisaalta jotkut ajautuvat vippien vuoksi hankaliin velkaongelmiin. Pitäisikö vipit kieltää kokonaan?

Kodin Kuvalehdessä artikkelissa nuori nainen toteaa, että pikavipin ottaminen on aina virhe, eikä ratkaise ongelmia, vaan päinvastoin tuo niitä lisää. Siksi hän ehdottaa vippien kieltämistä.

Nainen paheksuu pikavippejä omasta kokemuksestaan. 18-vuotiaana hän otti pikavippejä useita kertoja kuussa ja niin ottivat hänen kaverinsakin. Hän kävi töissä, ja aikoi maksaa pikavipit heti. Vippaaminen oli kuitenkin niin helppoa, että seuraukset unohtuivat ja rahaa kului juhlimiseen ja vaatteisiin.

Vippaamisen paradoksi on naisen mukaan se, että pikavippiä ei saa maksettua takaisin, ellei käy töissä. Töissä käydessä ei kuitenkaan pitäisi olla tarvetta vipille, sillä rahaa saa palkan muodossa.

Pikavipit pitäisi naisen mielestä kieltää erityisesti siksi, että menetetyt luottotiedot vaikeuttavat niin asunnon, työpaikan kuin asuntolainankin saantia. Omasta kokemuksestaan kirjoittaja kertoo, että moni työpaikka on jäänyt saamatta menetettyjen luottotietojen vuoksi. Monen silmissä luottotiedot kertovat siitä, että ihmiseen voi luottaa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleja