Pörssisähkön hinta

Pörssisähkön hinta heiluu, mutta tarjoaa myös säästömahdollisuuksia

Jos voit suunnitella energiankäyttösi tapahtumaan halvimpina vuorokaudenaikoina, pörssisähkön ostaminen markkinoilta on erinomainen vaihtoehto. Suunnittelemalla esimerkiksi lattialämmityksen, lämminvesivaraajan ja pesukoneiden käytön yöksi ja lataamalla sähköautosi ruuhka-aikojen ulkopuolella, voi säästää vuositasolla satoja euroja. Pörssisähkö on sähkösopimus, jonka hinnoittelu määräytyy Nord Poolilta ostetun sähkön markkinahinnan mukaan Suomen hinta-alueella. Pörssisähkön hinta muuttuu tunneittain, ja maksat siitä kulloinkin voimassa olevan

rekisteri 4

Kaikki pikalainayritykset luotonantajarekisterissä

Pikalainayritysten rekisteröitymisen siirtymäaika päättyi 31.5.2011. Nyt kaikkien pikalainatoimintaa harjoittavien yritysten tulee olla rekisteröityneitä Etelä-Suomen aluehallintoviraston luotonantajarekisteriin.

spienlaina 5

Pienlainayhdistykseen uusi jäsenyritys

Suomen Pienlainayhdistys ry on hyväksynyt järjestyksessään 10. jäsenyrityksen yhdistykseen. Uusin jäsen on rekisteröity pikalainoja tarjoava palvelu Ainalaina, jonka taustalta löytyy yritys Oy Netford Capital Ltd.

Velkaloukussa olevien ihmisten määrä kasvanut runsaasti

Yhä useammalla suomalaisella ovat rästissä laskut sekä kulutusluotot ja näiden velkajuttujen määrä on kasvanut käräjäoikeuksissa. Monilla velat koostuvat pikavipeistä, kulutusluotoista ja rästissä olevista vuokrista.

Onko vertaislaina uusi pikavippi?

Takuusäätiössä toiminnanjohtajana työskentelevä Juha Pantzar on ilmaissut huolensa vertaislainan kasvusta velkaantuneiden käytössä. Vertaislainat ovat muodostuneet pikavipin korvaavaksi oljenkorreksi silloin, kun muualta ei enää ole mahdollista saada lainaa.

Korkokaton vaikutukset kulutusluottoihin

Korkokaton asettamisella pyrittiin vuonna 2013 hillitsemään pienten lainojen korkoja ja oletuksena oli myös pikalaina tarjonnan väheneminen. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Vertaislainat ovat rantautuneet Suomeen

Vertaislainat ovat rantautuneet Suomeen ja nousseet pikavippien ja kulutusluottojen rinnalle. Vertaislainaaminen on yleistynyt maailmalla viime vuosien aikana.

Fellow Finance mahdollistaa vertaislainojen uudelleenmyynnin

Suomalainen vertaislainayhtiö Fellow Finance mahdollistaa vertaislainojen jälleenmyynnin. Sijoittaja voi siis myydä saatavansa eteenpäin toiselle sijoittajalle, ja sijoittajat voivat ostaa lainoja toisilta sijoittajilta sen sijaan, että sijoittaisivat aivan uuteen lainaan.

Panttilainaamoiden lainat suosittuja

Lamasta huolimatta eräällä alalla menee hyvin. Panttilainaamoiden asiakasmäärät ovat kasvussa. Osaltaan panttilainaamoiden suosion kasvua edisti pikavippien vähentyminen.

Pikavippien suosio taas nousussa

Pikavipit näyttivät välillä tulleen jo tiensä päähän, mutta nyt niiden suosio on taas kasvussa. Uusia pikavippejä myönnettiin tämän vuoden toisella neljänneksellä 104 206 kappaletta

1222896 coins 6

Pitäisikö pikavipit kieltää?

Moni saa pikavipistä helpotusta tilapäisiin rahahuoliin ja pystyy sen avulla hoitamaan esimerkiksi puhelinlaskun ajallaan. Toisaalta jotkut ajautuvat vippien vuoksi hankaliin velkaongelmiin. Pitäisikö vipit kieltää kokonaan?

Pikavippejä käytetään juhlimiseen ja ruokaan

Hyväksynnän haku johti pikavippikierteeseen

Luukkublues-lehti kertoo 26-vuotiaan nuoren naisen pikavippikierteestä. Naisen ongelmat alkoivat 18-vuotiaana, kun hän otti pikavippiä voidakseen ostaa uuden takin, jolla hän uskoi saavansa hyväksyntää kavereilta.

eurosetelit2 10

Pikavipeillä uudenlaisia muotoja

Pikavippien korkokattosäännöksen voimaantulon jälkeen pieniä lainoja on alettu antaa uudenlaisilla tavoilla, sillä perinteiset pienet vipit eivät ole enää kannattavia.

saving money 11

Iäkkäät säästävät

Suomi Säästää 2014 -barometri kertoo, että iäkkäämmät suomalaiset sekä säästävät useammin että suunnittelevat talouttaan pidemmälle.

eurosetelit2 12

Pikavippien nostaminen vähentynyt

Vuoden 2014 loppupuolella nostettiin pikavippejä ja kulutusluottoja aiempaa vähemmän. Laskua toissa vuoden vastaavaan aikaan tuli jopa 29 prosenttia.

20euroa 14

Ostohyvitystä lainoista

Pikavipeistä ja lainoista voi saada ostohyvitystä eli bonusta, joka maksetaan asiakkaan pankkitilille rahana. Bonus toimii samaan tapaan kuin kaikille tutut bonuskortit, mutta palveluun liittyminen ja sen käyttö on maksutonta.

luotto 17

Mikä ihmeen tililuotto?

Moni vanha pikavippipalvelu tarjoaa asiakkailleen nyt tililuottoa, luottotiliä, joustoluottoa tai vastaavaa tuotetta. Mistä on kysymys? Ja miten tililuotto eroaa pikavipistä?

tililuotto 19

Pikavipit vaihtuvat tililuotoiksi

Pikavippien tulevaisuus näyttää olevan tililuotoissa. Euroloanin luottotili ja Laina.fi:n Käyttölaina ovat kumpikin jatkuvia tililuottoja, ja samankaltaisia palveluita tulee luultavasti vielä lisää.

esc 26

Pikavipit lisäävät ylivelkaantuneiden velkojen lukumäärää

Velallisille saattaa kertyä useita kymmeniä päällekkäisiä lainoja, koska heillä on mahdollisuus saada velkaa velan päälle. Takuu-Säätiön mukaan päällekkäiset velat johtavat hallitsemattomiin velkakierteisiin, joihin tarvitaan sitten avuksi esimerkiksi järjestelylainan takausta.

luottotiedot 27

Positiivista luottotietorekisteriä ei tule – vielä

Suomalaisten lainatietoja ei kerätä valtakunnalliseen rekisteriin, sillä oikeusministeriön selvityksen mukaan rekisterin perustaminen ei toistaiseksi ole järkevää. Suomen Asiakastieto on kuitenkin ilmoittanut ryhtyvänsä tarjoamaan positiivisia luottotietoja rajoitetusti luottoyhtiöiden käyttöön.

kielto 30

Pikavippien mainostus loppuu Torniossa

Tornion kaupunki aikoo kieltää pikavippimainokset. Aivan heti pikavippimainokset eivät välttämättä katukuvasta häviä, sillä mainoskielto voidaan lisätä vain uusiin tai jatkettaviin mainossopimuksiin.

euroloan2 31

Euroloan julkaisemassa virtuaalisen luottokortin

Nykymuotoisille pikavipeille tulee loppu kesäkuussa, kun pienten luottojen korkokattosäännös astuu voimaan. Luottoyhtiö Euroloan aikoo täyttää pikavippien jättämää aukkoa tuomalla markkinoille virtuaalisen luottokortin.

price tag 38

Onko pikavippi kallista lainaa?

Pikavipeillä on kallis maine, suurelta osin perusteettomasti. Etenkään todellisen vuosikoron perusteella ei kannata tehdä päätelmiä pikalainan hinnasta.

eurorahaa 41

TalSa: Moni pikavippifirma on luopunut leikistä

Taloussanomien mukaan 11 pikavippialan yritystä on tänä vuonna lopettanut lainatoimintansa. Taustalla voi olla tuloillaan oleva uusi pikavippilaki. Lain lopullisia vaikutuksia ei tosin kukaan vielä tiedä.

coins 44

Pikavippilakia kiiteltiin eduskunnassa

Pikavippejä rajoittavasta laista keskusteltiin viime viikolla eduskunnassa lakiehdotuksen ensimmäisessä käsittelyssä. Laki keräsi kiitoksia kansanedustajilta oikealta vasemmalle.

stoppi 47

Pikavippien mainontaa rajoitetaan nyt Kemissä

Useissa kaupungeissa on viime aikoina keskusteltu pikavippimainosten kieltämisestä, ja ainakin Tampere ja Kouvola ovat päätyneet kiellon kannalle. Pohjolan Sanomat kertoo, että Kemin kaupungin tekninen lautakunta on päättänyt kieltää pikavippien mainonnan kaupungin vuokraamilla mainospaikoilla.

free 52

Mistä pikavippiä ilmaiseksi?

Yhä useampi pikavippipalvelu myöntää nykyään jopa ilmaista lainaa. Parhaiden tarjousten etsiminen on kuitenkin työlästä, joten keräsimme lukijoillemme tiedot ilmaisia vippejä tarjoavista palveluista.

53

Pienten velkojen perintäkulut laskevat

Oikeusministeriön tiedote kertoo, että perintäkulujen enimmäismäärät laskevat 16. maaliskuuta. Uudella lailla estetään kohtuuttoman suurten perintäkulujen periminen ja tehostetaan hyvän perintätavan noudattamista.

paperilasit 54

Suomen Asiakastiedon mukaan pikavippien maksuhäiriörekisteri oli laillinen

Ylen Uutiset kertoi viime viikolla, että tietosuojavaltuutetun mukaan pikavipeistä kertyneitä maksuhäiriöitä sisältävä rekisteri saattaa olla laiton. Kyseenalaista rekisterissä on tietosuojavaltuutetun mukaan se, että tietoja antoivat ja käyttivät vain Suomen Pienlainayhdistyksen jäsenyritykset.

hintalaput 55

Maksuhäiriömerkintöjä melkein ennätysmäärä

Jo 346 000 suomalaisella on maksuhäiriömerkintä, kertoo Suomen Asiakastieto tiedotteessaan. Se tarkoittaa kahdeksaa prosenttia suomalaisista. Esimerkiksi pikavipit ovat ongelmassa vain jäävuoren huippu.

piilonaama 57

Pikavippikierre aiheuttaa ahdistusta ja unettomuutta

Jos joudut ottamaan jatkuvasti uusia pikalainoja maksaaksesi vanhat pois tai selvitäksesi kuun loppuun asti, saatat olla pikavippikierteessä. Pikavippikierteen muotokuva -tutkimus hahmottelee kierteen tyypillisiä piirteitä.

1307594 mobile phone in hand 59

Velkaneuvoille yhä enemmän kysyntää

Pikavipeistä ja muista kulutusluotoista velkaantuneiden määrä on viime vuosina lisääntynyt. Seurauksena velkojen määrä on pienentynyt, mutta velkaantuneiden määrä lisääntynyt.

477966 commerce acts books 69

Velkajärjestelylain uudistamiseen on asetettu työryhmä

Hallitusohjelmaan on kirjattu, että oikeusministeriön asettama työryhmä tekee ehdotuksen velkajärjestelyjä koskevaan lakiuudistukseen. Edellinen ehdotus on tehty vuoden 2011 alussa ja uuden ehdotuksen on tarkoitus olla valmiina kesäkuussa 2013.

478790 loan application 71

Velkajärjestelyt lievässä kasvussa

Yksityishenkilöiden velkajärjestelyhakemukset ovat Tilastokeskuksen mukaan lievässä kasvussa. Tänä vuonna tammi-syyskuussa velkajärjestelyhakemuksia on jätetty jo 2743 kappaletta.

460802 statistical tables 73

Pikalainayhtiöt hakevat rahoittajia sijoittajista

Pikalainat ja kulutusluotot käyvät kokoajan kiihtyvää tahtia kaupaksi ja yritykset tarvitsevat rahaa toiminnalleen. Pikavippiyritykset ovat lähteneet etsimään toiminnalleen sijoittajia lupaamalla noin kahdeksan prosentin vuosituottoa sijoituksille.

102351 goalkeeper 79

Risicum tarjoaa sponsorirahaa urheiluseuroille

Pikalainayhtiö Risicum tarjoaa sponsorirahaa urheiluseuroille ja tukee eteenkin nuorten urheilua. Risicumin sponsoriohjelman tarkoituksena on tukea nuorten harrastamista sekä kannustaa nuoria aktiiviseen elämäntapaan.

68948 law series 4 82

Pikavippien perintäkulut aiheuttavat valituksia

Sanomalehti Karjalainen uutisoi, että osa pikavippiyrityksistä perii lainvastaisia muistutusmaksuja. Karjalaisen mukaan kuluttajariitalautakunnalle on tullut tämän vuoden aikana 20-30 valitusta koskien pikavippejä.

379071 stern radio 83

Vaihtoehtoja pikavipeille

Mitä tapahtuu jos pikavipit kielletään? Mitä vaihtoehtoja on hommata nopeasti pientä lisärahaa, kun palkka ei tunnu riittävän, tai opintotuki ei riitä uusiin oppikirjoihin?

952313 gavel 84

Nainen syyllistyi sataan pikavippipetokseen

Etelä-Pohjanmaalainen nainen otti yhteensä 100 pikavippiä toisten ihmisten nimiin. Etelä-Pohjanmaan poliisilaitoksen tutkintaryhmä selvitti laajan petosrikoskokonaisuuden jonka 30-vuotias nainen oli tehnyt.

91

Positiivinen luottorekisteri hallitusohjelmassa

Hallitus on alkanut selvittämään mahdollisuutta perustaa Suomeenkin positiivinen luottorekisteri. Positiivinen luottorekisteri on käytössä jo useissa eri EU-maissa, kuten Ruotsissa.

uutiskuva1 93

Uusi pikavippilaki valmiina käsittelyyn

Hallitus on tehnyt valmiiksi esityksen jossa pikavipeille asetettaisiin korkokatto, sekä muita rajoituksia. Kaikki uuden esityksen rajoitukset koskisivat alle 2000 euron suuruisia pikaluottoja.

uutiskuva 94

Nuoret tarvitsevat opastusta taloudenhallinnassa

Maksuhäiriöt ovat lisääntyneet nuorilla aikuisilla, koska he eivät osaa hallita talouttaan oikein. Merkintöjä tulee yleisesti maksamattomista laskuista, vuokrarästeistä, sekä pikavippien käytöistä.

uutiskuva1 95

Velkalinjalle tullut runsaasti soittoja

Velalliset ovat alkaneet ahkerasti soittamaan apua Takuu-Säätiön ylläpitämään Velkalinjaan. Velkalinjaan on elokuun puoleen väliin mennessä tullut enemmän puheluita, entä koko viime vuoden aikana.

625780 puppy recovery 2 96

Harkittu pikavippi voi pelastaa sinut pinteestä

Pikavipit ovat olleet kuuma puheenaihe kuluvan vuoden aikana. Eduskunnassa on valmisteltu lakialoitetta jopa pikavippien kieltämiseen kokonaan. Mediassa keskitytään vain niihin harvoihin ongelmatapauksiin, joita pikavipit aiheuttavat, mutta koskaan mediassa ei uutisoida pikavippien onnistuneista tarinoista.

Pikavippien käyttökohteet

Pikavippien käyttökohteet

Toisin kuin yleensä uskotaan, pikavippejä käytetään pääasiassa normaalin elämän kustannusten kattamiseen uhkapelaamisen ja juhlimisen sijaan.

Mies otti pikavippejä vaimonsa nimiin

Mies otti pikavippejä vaimonsa nimiin

Velkakierteeseen joutunut mies otti pikavippejä ensin omiinsa, ja sittemmin myös vaimonsa nimiin, ja sai lopulta tuomion yli viidestäkymmenestä eri petoksesta. Kaikkiaan mies otti velkoja lähestulkoon 9000 euron edestä – ensin omiin nimiinsä, ja sittemmin vaimonsa nimiin. Käräjäoikeudessa oli kaikkiaan lähes 40 eri asianomistajaa, kun mies oli ottanut lainaa netistä aina eri tahoilta. Mies kertoi pikavippien

lainakuva 98

Mihin pikalainoja käytetään?

Varsin usein nousee erinäisissä yhteyksissä esiin kysymys, että mihin pikalainoja tarvitaan, ja tarvitaanko niitä todellisuudessa lainkaan? Pikalainapalvelu Ferratum teki viime talvena kyselyn, josta selviää että pikalainoja todellakin tarvitaan.

laskin 99

Vippien kysyntä tasoittui alkuvuonna

Tilastokeskuksen muutamia viikkoja sitten julkaisemasta luottokantatilastosta selviää, että suomalaisten kotitalouksien luottokanta oli vuoden 2012 ensimmäisellä neljänneksellä ennätyksellisen suuri. Vippejä otettiin kuitenkin yli prosentin vähemmän, kuin edellisellä vuosineljänneksellä.

920958 life is hard 1 100

Vippikielto veisi eniten työpaikkoja Turusta

Suomen Pienlainayhdistys arvioi, että pikalaina-alan työllisyysvaikutus Suomessa on vähintään 700 työvuotta. Näistä ainakin puolet kohdistuvat Turkuun. Jos Oikeusministeriön pikaluottotyöryhmän esittämä korkokatto tulee voimaan, pikaluottojen tarjoaminen loppuu ja sadat ihmiset menettävät työpaikkansa.

mainos 101

Nyt myös Raumalla pohditaan vippimainosten kieltämistä

Vasemmistoliitosta on vaadittu, että Kouvolan kaupunki lopettaisi omistamiensa tienvarsilla olevien mainospaikkojen vuokraamisen pikalainayritysten käytettäväksi. Ehdotusta on perusteltu pikalainojen aiheuttamilla sosiaalisilla ongelmilla. Aiemmin mainokset on kielletty Kouvolassa sekä Haukiputaalla.

Ylivelkaantuminen voi käydä nopeasti

Ylivelkaantuminen voi käydä nopeasti

Pikaluottoja tarjoavat yritykset eivät halua myöntää vippejä talousvaikeuksiin ajautuneille ihmisille, mutta nykyisin tarjolla olevin keinoin luotonhakijan todellinen taloustilanne on mahdotonta selvittää ennen maksuhäiriömerkinnän kirjautumista rekisteriin.

Kuluttajat vastustavat pikavippikieltoa

Kuluttajat vastustavat pikavippikieltoa

Pienlainayhtiön toteuttaman tutkimuksen mukaan kuluttajat vastustavat pikavippien korkorajoitusta, joka käytännössä lopettaisi pienten pikalainojen tarjoamisen kokonaan.

Pikavippien kysyntä edelleen nousussa

Pikavippien kysyntä edelleen nousussa

Pikavippien kulut ovat kovan kilpailun myötä laskeneet tasaisesti viime vuoden aikana. Kulut ovat keskimäärin 23 prosenttia myönnetystä lainapääomasta.

Sosiaalista luottoa ei riitä kaikille

Sosiaalista luottoa ei riitä kaikille

Sosiaalista luottoa on tarjottu pikavippien vaihtoehtona, mutta sosiaalista luottoa riittää vain murto-osalle hakijoista. Sosiaalinen luotto on vähävaraisille tarkoitettua kohtuuehtoista ja edullista lainaa.

Onko pikavipille vaihtoehtoa

Onko pikavipille vaihtoehtoa?

Pikalainojen kieltämistä aakialoitteen on tehnyt Kokoomuksen kansanedustaja Sampsa Kataja, joka on perustellut lakialoitetta muun muassa sillä, että vastaavan summan voi lainata edullisemmin muualta.

Pikavippi on nykyaikainen vekseli

Pikavippi on nykyaikainen vekseli

Pikavippikierre ei ole nykyajan ilmiö, sillä myös pankkivekseleiden aikaan puhuttiin vekselikierteestä, jolloin velallisella oli yhtä aikaa useita vekseleitä eri pankeista.

Vippiä ilman luottotietoja?

Vippiä ilman luottotietoja?

Vippipojat mainostaa olevansa ainoa Suomessa toimiva lainayhtiö, jolla asiakkaan luottohäiriömerkintä ei ole este luoton myöntämiselle.

1260919 crisis 109

Vippifirmat EU-komission iskun kohteena

EU-komissio on tehnyt tehotarkastuksen noin 600 eri puolella Eurooppaa toimivan vippiyrityksen vippisivuille. Lähes 400 sivustolta löytyi jotakin huomautettavaa.

110

Vaihtoehtoa vipeille etsitään kiivaasti

Vipit ovat vähävaraisille henkilöille ainoa vaihtoehto, eivätkä pankit ole halukkaita lähtemään mukaan vippibisnekseen. Oikeusministeriö koittaakin parhaillaan selvittää parasta mahdollista korvaavaa vaihtoehtoa vipeille.

Kerro mielipiteesi pikavipeistä

Kerro mielipiteesi pikavipeistä

Kansalaiset voivat antaa oikeusministeriön asettamalle työryhmälle kommenttinsa pikalainoista ja mahdollisista pikavippejä koskevista rajoituksista.

Pikavippikieltoa ajava lakialoite etenee

Pikavippikieltoa ajava lakialoite etenee

Pikavippien kieltämistä ajava lakialoite on luovutettu keskiviikkona eduskunnalle. Samalla luovutettiin pikavippien tiukkaa rajoittamista ajava lakialoite.

Ylioppilaskunnilta edullista vippiä

Ylioppilaskunnilta edullista vippiä

Yliopistojen ylioppilaskunnat ovat jo pitkään tarjonneet yliopisto-opiskelijoille pientä, muutaman sadan euron arvoista vippiä edullisella korolla.

Pikavippien suosio kasvoi

Pikavippien suosio kasvoi

Pikavippien ennestään suuri suosio kasvoi kesällä. Heinä-syyskuun aikana pikaluottoja myönnettiin 35 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

kirkkovippi 115

Nyt myös kirkko tarjoaa pikavippiä

Kotkan seurakunta on alkanut tarjoamaan pikavippejä. 200-2000 euron suuruisia pienlainoja tarjotaan vähävaraisille ja luottotietonsa menettäneille.

Stock 117

Pikalainayritykset jotka eivät ole rekisteröityneet

Siitäkin huolimatta, että kaikkien Suomen markkinoilla toimivien luotonantajien tulisi olla rekisteröitynyt Etelä-Suomen aluehallinnon ylläpitämään luotonantajarekisteriin jo 1.6.2011 mennessä, toimii markkinoilla yhä rekisteröitymättömiä luotonantajia.

Viestilaina 119

Viestilainalta ensimmäinen laina ilmaiseksi

Viestilaina on uudistanut lainasummiaan ja lisäksi palvelun nettisivut ovat saaneet täysin uuden ilmeen. Uudistusten myötä Viestilainan suurin mahdollinen lainasumma on 1000 euroa entisen 500 euron sijaan. Lisäksi palvelu tarjoaa uusille asiakkailleen ilmaisen 50 euron lainan 7 vuorokauden maksuajalla.

1190247 121

Everyday sponsoroi Big Brotheria

Opr-Vakuus Oy:n pyörittämä luottopalvelu Everyday.fi on yksi tämän vuoden Big Brotherin pääsponsoreista. Everyday tarjoaa luottokorttia kännykkään, minkä avulla asiakas voi nostaa haluamansa luottosumman milloin ja missä tahansa tilillensä pelkällä tekstiviestillä.

Pikavippiyritys tukee ympäristönsuojelua

Pelasta luontoa ottamalla pikavippiä

Euroloan lupaa lahjoittaa Carbondunf.org -järjestölle rahaa hiilidioksipäästöjen vähentämiseen jokaisesta Euroloanin kautta otetusta pikavipistä.

Uudenlaisia vaihtoehtoja perinteisille pikavipeilel

Erilaisia pikavippejä

Pikavipeissä on valinnanvaraa, sillä erilaisia pikavippejä löytyy yllättävän paljon. Tutuin kaikille on tyypillisin perinteinen lyhytaikainen pikalaina.

Earnrae tarjoaa vaihtoehdon pikavipille

Nettipalvelu Earnrae mainostaa itseään vaihtoehtona pikavipille. Sivuston ideana on ilmoittaa palveluista, jonka käyttäjä on valmis tekemään viidellä eurolla.

eurot rullalla 123

Pikavippibisnes kasvussa

Pikavippibisnes on kovassa nousussa. Alkuvuonna 2011 pikavippejä myytiin enemmän kuin koskaan nousevasta taloustilanteesta huolimatta.

law mark 128

Pikavippibisnes halutaan kuriin

Kuluttajaliiton johtava lakimies Tuula Sario haluaisi lopettaa pikavipit kokonaan, sillä hänen mukaansa pikavippibisnes on hädänalaisten hyväksikäyttöä.